/Piec obrotowy – jak taki rozpoznać?

Piec obrotowy – jak taki rozpoznać?

Piec używane w piekarniach oraz w sklepach wielkopowierzchniowych charakteryzują się niezwykłą funkcjonalnością, wydajnością, ale też estetyką. Są wykonane z solidnych i wytrzymałych materiałów, dzięki temu są odporne na bardzo wysokie temperatury i nie korodują. Ciekawym i niezwykle praktycznym rozwiązaniem jest piec obrotowy, który charakteryzuje się zastosowaniem najnowszych rozwiązań technologicznych. Piec posiada sprawny i intuicyjny panel sterowania, który pozwala ustawiać parametry dostosowane dla danego wypieku. Sposób budowy pieca oraz innowacyjne rozwiązania pozwalają na maksymalną oszczędność energii.

Czym charakteryzują się piece obrotowe?

Obrotowy piec jest urządzeniem o pokaźnych rozmiarach. Ma duże drzwi, które wyposażone są w podwójny płaszcz – pozwala to na zmniejszenie strat ciepła podczas wypiekania. Równocześnie w piecu mogą piec się różne produkty. Piec obrotowy posiada w środku specjalne półki, które zapewniają obrót wokół stelaża. Dzięki temu każdy produkt jest dokładnie wypiekany. Wypieki pochodzące z pieców obrotowych charakteryzują się świeżością, miękkością oraz wyjątkowym smakiem. Wydajny proces pozwala na maksymalne oszczędności oraz na szybkie i bezobsługowe wypiekanie nawet dużych partii pieczywa.

Podziel się z innymi!